[]
[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
Dagboek 2008
  
Oke dan, het onderstaande is wel een heel oud dagboek voor degene die het wil lezen dat mag natuurlijk altijd... veel leesplezier.
Ilse zit sinds kort op zwemles. In het begin is ze nog wat verlegen, maar ze begint al te wennen. Ze zit een leuk klein groepje van 8 kindjes. Ze moeten als allerlei dieren lopen door het water, als een dolfijn onder water en met drijfblokjes op haar rug en buik van alles doen.
Op school gaat ook alles goed, ze heeft dit jaar een grote klas, met oudste, middelste en jongste kleuters. Ze heeft ook al haar eerste kinderfeestje van Pleunie gehad, ze waren naar de bubble jungle geweest.
Ilse is uit logeren geweest bij opa en oma op de hoek. Tante Elizabeth is op vakantie dus als mama gaat werken gaan we naar opa en oma Bonder. Ilse mocht toen blijven slapen, Bram wou niet die wou bij mama slapen. Ilse heeft het helemaal naar haar zin gehad. Ze heeft een rondje op haar nieuwe fiets gedaan samen met opa en oma bijna 5 km zelf gefietst. Thuis hebben ze zich nog even verkleed, alles kwam uit de kist.

Zomervakantie 2008

Vrijdag 25 juli t/m zondag10 augustus
Vrijdag om 01:45 uur zijn we vertrokken. Bram en Ilse waren helemaal hyper in de auto gingen pas om 4 uur slapen. Ilse was al weer vroeg wakker, Bram pas om 8 uur, toen we gingen tanken. Om 10 uur gestopt bij een rustplaats met een grote speeltuin erbij. Gezellig ontbeten en even gespeeld. 15:00 weer gestopt, bij de Quick gegeten, was niet te eten. Kids waren lief in de auto, nog een filmpje aangezet. We waren om 18:15 op de camping, naar ons vertrouwde plekkie, en gelijk de grote tent opgezet. Om 21:00 uur stond alles en de bedden waren opgemaakt. Toen voor pannenkoeken gegeten en naar bedje toe.
Zaterdag: slecht geslapen want het luchtbed is lek. Lopend naar het dropje geweest. In het dorpje ziet papa een oude bekende. Piet en Ytske (stonden vorige jaar tegenover ons op de camping) Gezellig winkeltjes kijken en een nieuw luchtbed gekocht.
We hebben Belgische buren met een meisje van 1 ½ jaar Jente. De 1e dag nam Bram haar gelijk al mee zijn tent in.
Zondag: Ilse heeft een vriendinnetje van 4 plekken verder op gevonden. Robine heet ze en komt uit Zwolle. s'avonds zijn Piet en Ytske nog even langs geweest voor een borreltje te drinken.
Maandag: Naar de grote supermarkt geweest. Ilse een Little Pony gekregen en Bram een Nody puzzel doosje. S’middags heerlijk naar het zwembad geweest. Vandaag zijn Ger & Wilma, Marloes en Giona, Birgitt, Floris en Rick ook aangekomen op de camping. ’s Avonds zijn mama en Ilse naar de schuimparty geweest.
Dinsdag: Ilse was wat ziek (overgeven) oververmoeid van gisteravond. Na 2x spugen was het over, ze kreeg weer meer kleur en begon weer te kletsen.
Ilse bij knutselclub een ketting gemaakt. Bram heeft papa geholpen met koken op de wok… hier heeft hij goed zijn rechter pink aan verbrandt, lelijke blaar geworden.
Woensdag: Weer naar het dorpje geweest, was markt – groente en fruit – niet zo een leuke markt. Lekker koeken gekocht. Op de terugweg bij Piet en Ytske geweest, het was hun laatste dag. Gezellig zitten kletsen. S’middags naar zwembad geweest.
’s Avonds waren en cros motors op het plein. Bram vond dit helemaal geweldig. De hele avond bij papa op de nek gezeten. Ilse i om 22:15 al bij mama op de arm in slaap gevallen. Bram niet hoor!!
Donderdag: weer een lekkere warme dag, kids waren moe, maar wouden niet op tijd naar bed toe. Niels en Dorethe kwamen nog een bakkie doen. Bram zijn vinger verbrandt aan het lampje, kleine blaar om zijn linker wijsvinger.
Vrijdag: Mama en Ilse zijn naar het kerkje gelopen, Bram en papa hebben boodschappen gedaan en een terrasje gezeten. Ilse is zelf helemaal naar boven gelopen, naar beneden heeft mama haar weer moeten tillen. Hierna gezellig in de speeltuin een patatje als beloning zitten eten.
Zaterdag: s’morgens naar de speeltuin geweest. ’s Middags hebben we de hele middag bij het zwembad gezeten. Toen we terug kwamen bij de tent was helaas Robine verdwenen.
Zondag: s’ochtends bij de tent rond gehangen. Toen even speeltuin en toen kwam papa op het idee om naar lac du st croix te gaan. Ilse was natuurlijk na de eerste berg al weer ziek.Toen we er waren kwamen ook Niels en Dorethe er aan. Direct ons aangemeld voor een elektrisch bootje. Hier hebben we 1½ op moeten wachten. Toen met het bootje 2 uur gevaren op het meer en de Canyon in gevaren. Hier kwamen we Niels en Dorethe in een kano tegen. Ilse wou nog even in het meer zwemmen. Daarna wat drinken en weer in de auto, binnen 5 minuten lagen ze achterin al op apengapen. In het stadje Riez hebben we heerlijk zitten eten. In het donker weer terug naar de camping. Onderweg stond er nog onverwachts een everzwijn (niet zo een kleintje) op de weg. Kwamen om 22:50 terug op de camping.
Maandag: s’ochtends knutselen bij de tent. S’middags zwembad geweest. Na het douchen een bakkie gedaan bij Niels en Dorethe. Met zijn allen bij de schuimparty geweest. Mama is om 22:45 met de kids naar de tent gegaan, Ilse zat op het terras al te slapen en Bram wou naar de tent – slapen..
Dinsdag: zoals bijna iedere dag slapen de kids heerlijk uit tot rond de klok van 9 uur. Om 10 uur zaten we al bij de rivier (het was weer hoog water).
S’middags zijn we naar het stuwmeer bij Castellane geweest. Hier een waterfiets gehuurd, mama en ilse van de boot gesprongen in het water. Boodschappen gedaan en lekker BBQ met geflambeerde worsten gegeten. Papa wist nog een goede mop te vertellen iets met het getal 7 erin.
Woensdag: ’s ochtends weer bij de rivier gezeten. ’s Middags pannenkoeken gegeten. Kids waren vervelend, slecht gegeten. ’s Avonds uurtje motorrijden gekeken. Om 21:45 wou Bram zelf naar de tent terug bedje slapen.
Ik was het potje aan het legen en Bram moest plassen, heeft hij maar even tegen de boom staan te plassen.
Donderdag: de een na laatste dag op de camping. ’s Morgens papa broodjes gehaald. Daarna even met Ilse mee naar de douche want ze wou haar haren wassen. Om 09:15 werd Bram ook weer eens wakker. Samen lekker broodjes gegeten en even lekker gespeeld. Daarna naar het dorpje geweest. Tanken, geld pinnen en naar een potterie markt geweest. Nog een lekker broodje en patatjes gegeten in de speeltuin en toen weer terug naar de camping. Even lekker spelen en papa en mama uitrusten en hop weer door naar het zwembad. Even heerlijk gezwommen tot het een beetje begon te regenen. Ilse is bij de miniclub geweest, meedoen aan een tekenwedstrijd, hier heeft ze de 2e prijs gewonnen. Daarna terug naar de tent en eten. ’s Avonds nog bij het podium voor een ijsje gegeten. Wassen, verhaaltje voorlezen en naar bedje toe. Het was vandaag een leuke en iets minder warme dag. Ilse wordt wat moe en tegendraads, Bram ging wel.
Vrijdag: Zijn weer gezellig aan de Verdon gaan zitten, kwamen vandaag niet zoveel bootjes voorbij. S’middags had Ilse 2 belgische vriendinnetjes Fara en Sterre op bezoek. Om 17 uur bij Ger en Wilma een bakkie gedaan. Daarna spullen opruimen, inpakken. S’avonds voor de laatste keer pizza en patat eten. Laatste spullen inpakken en nog douchen om 21:00 uur, dit was geen succes. Ilse wou niet naar bed, ze was niet moe, maar viel binnen 10 min bij papa op schoot in slaap.
Zaterdag: om 06:30 ging de wekker, rustig aan wat spulletjes bij de aanhanger leggen. Om 07:30 Ilse en Bram uit hun bedje gehaald en de tent inpakken. Om 09:30 reden we van de camping af. Ilse was wat ziek onderweg (wagenziekte en ook vermoeidheid). Viel gauw in slaap, ze heeft veel geslapen in de auto ook div. malen moeten stoppen om te spugen. Om 19:00 uur klaarde ze weer wat op, wou toen ook weer wat eten. We zijn in één tuk naar huis gereden, waren om 01:15 op de commandopost op de hoek.
Zondag: om 07:15 was Ilse al wakker, ze wou al naar oma toe. Auto uitpakken, wassen, wassen en nog eens wassen. Heerlijk mogen eten op de hoek. Op tijd naar bed, waren helemaal op. Dit was de vakantie.