[]
[]
[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
De verbouwing

2009 is het jaar van de verbouwing.
Voordat we konden beginnen hebben we heel wat voorbereidingen moeten treffen.

Zo hebben we de konijnen hokken moeten verplaatsen, een tijdelijk schuur neergezet in het midden van de tuin en de oude schuur afgebroken. Tot dit punt ging alles helemaal goed. Toen kwamen we bij de fundering van de schuur. Degene die de schuur gebouwt heeft was van mening dat deze op een gewapende fundering van 20 cm breed en 60 cm diep moest staan. We hebben hier zelf 2 dagen op gehakt en hebben toe maar een prof ingehuurd die hier ook nog een halve dag werk aan heeft gehad. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Op donderdag 19 maar 07:30 is de eerste paal geslagen. Vrijdag 20 maart 11:45 waren ze hier mee klaar en konden wij beginnen met uigraven.
Nu moeten wij nog een keer aan het werk. Zaterdag de hulptroepen zijn gearriveerd een graafmachine en rupstransporter hebben we gehuurd. We zijn begonnen bij Leen en Ria met uitgraven. We hebben tot half 5 gegraven. Nu moet er nog een klein stukje van de schuur uitgegraven worden. Dit hebben we zondag afgemaakt. Henk is zondag hier voor terug gekomen Antonet en de kids waren ook meegekomen. Het was maar een uurtje werk zei Henk.. om 17:00 waren ze pas klaar de poort was grotendeels ingezakt en moest gestut woden. De moeders zij met de kids naar het strand geweest.

Maandag was de aannemer er om de bekisting te gaan maken, hier waren ze woensdag mee klaar, omdat ze voor donderdag geen beton meer konden krijgen, kwam dit pas vrijdag. Om 13:00 kwam er een vrachtwagen de straat in gereden. Toen deze helemaal geinstalleerd was, wat het een hijskraan van ca 25 mtr hoog. Als eerste werden de pallets met materialen over het huis getild om 15:00 stipt was de betonwagen er. Ook dit werd over het huis gehijsd. Bij Bram is het hele festijn een beetje langs hem heen gegaan. Bram was wat ziek aan het worden. Om 17:30 uur ben ik nog met hem naar de dokter geweest. Bram blijkt een longonsteking te hebben.
Maandag 30 maart hebben ze de bekisten verwijderd. Dinsdag zijn de betonnen liggers met de tempex broodjes gelegd. Woensdag om 10:00 uur was de beton wagen er weer en werd de werkvloer gestort. Dit hebben ze gedaan met het omlopen van kruiwagens vol beton. Dit was een zwaar klusje voor de mannen. Dit moest een paar dagen uitharden.

Dinsdag 7 april was de aannemer er weer. Vandaag zijn ze begonnen met de schuur. Iedere dag een stukje verder/hoger. Aan het einde van de week staan de binnenmuren en het dak zit erop. Voor ons was de taak om de buitenmuur te slopen. Een echt klusje voor Harold en de buurman.
Nu zijn ze verder gegaan aan de aanbouw van het huis en nog de schuur. Er zijn 3 metselaars geweest die de buitenmuren van de schuur gemetseld hebben. Ook kwamen de dakdekkers om het dakbetuum erop te leggen. Dat ziet er al een stuk beter uit. De jongens van Hoga zijn verder gegaan met de uitbouw. Binnenmuren gezet, balklagen, verdiepingsvloer, boven binnenmuren en het dak. Toen het dakbetuum op het bovendak. Toen werd het tijd om de achterpui te gaan verplaatsen. Dit vonden Bram en Fleur reuze intressant. Het was wat frisjes zo. Ik ben met de 4 kids maar naar een speeltuin gevlucht zodat de mannen hun werk konden doen zonder getetter van de kids. Toen we thuis kwamen was de pui verplaats nu kan je echt zien hoe groot het word. Vervolgens hebben ze de boeidelen en de rabatdelen aan de buitenkant geplaatst. Nu gaat het ergens op lijken.

We hebben even een paar dagen rust, nou ja rust. De werklui komen niet, wij moeten het huis gaan leegruimen, de keuken eruit. Het eerste kastje kwam grotendeels al zelf naar beneden. De rest hebben we maar netjes opgevangen. Bij de bank verplaatsen kwam Hendrika het mooie gat nog tegen en Harold onderweg ergens een koevoet.. echte werkers wij.
Woensdag 29 april.
De vloer wordt gesloopt.. zal toch wel mee vallen.... nou kijk maar op de foto's. De vloer is er om 16:15 uit, nou ja eruit.. het ligt in de kruipruimte.. nu komt het werk weer voor ons.. We hadden er woensdag op dag al heel wat puin uitgehaald. S avonds nog een beetje. Donderdag de rest en toen nog even naar de koninginnedag viering geweest. Vrijdag moest er weer door iedereen gewerkt worden. De voeger is geweest. De leidingen voor de keuken zijn gelegd en de isolatie vloer zit er in. Vloerverwarming gelegd en de afdekvloer is gestort.

Nu is de aannmer klaar en moeten wij aan de slag. Met slag en stoot zijn we er gekomen. Peer is een weekje over gekomen. De keuken is grotendeels geplaatst. Plafonds hebben we geplaats. Ook alle gebroeders Adriaans hebben geholpen. Electra, stucen en van alles en nog wat. Bloed, zweet, zweet heel veel zweet en ook tranen heeft het gekost, maar het resultaat mag er zijn. Een mooie plavuizen vloer. De keuken naar voren en achter een grote ruimte. Nu nog afwerken. De rest duurt nog wel even.
Dagboek 2009