[]
[]
[Web Creator] [LMSOFT]
  
Wij, combinatie Bonder – Adriaans, fokken al enige jaren konijnen.
Dit doen we al vele jaren met goede tentoonstellings-resultaten. Onze stamboomregistratie houden wij bij met een speciaal hiervoor uitgegeven programma. Hierdoor is het mogelijk dat wij van ieder konijn alle achterliggende gegevens zoals voorouders, tentoonstellingsresultaten en nakomelingen kunnen bijhouden via de computer.De rassen die wij fokken zijn blauwoog -, roodoog polen en de Nederlandse Hangoor Dwerg.

Blauwoog en roodoog polen.
De pool is een dwergkonijn. Het lichaam is kort met fraaie ronde contouren. Het gewicht is maximaal 1,1 kg. Ze hebben een korte pels, zacht en glanzend met veel onderwol. De kop is bolvormig met een breed voorhoofd. De oren mogen maximaal 6 cm zijn, de ideale lengte is echter 5 cm. De oren moeten goed kunnen sluiten. De kleur is wit en vrij van aanslag.

De Nederlandse Hangoor Dwerg.
De Nederlandse Hangoor Dwerg is een dwergras.
Het lichaam is kort en gedrongen met stevige benen, kort en dik. Het gewicht is maximaal 1,65 kg. Ze hebben een dichte pels, zacht en glanzend met veel onderwol. De kop moet sterk ontwikkeld zijn, breed tussen de ogen met sterk ontwikkelde wangen en snuit, de neusbeen is gebogen. De oren mogen maximaal 26 cm zijn. De oren hangen loodrecht naar beneden met de schaalopening naar de kop gekeerd. De Nederlandse Hangoor Dwerg is erkend in diverse kleuren. De kleuren die wij fokken zijn: konijngrijs en konijngrijs bont, madagascar en madagascar bont, chinchilla en chinchilla bont en we zijn druk bezig met wit blauwoog. De Nederlandse Hangoor Dwerg heeft een lief karakter en is zeer geschikt als huisdier. Wij gaan met onze dieren naar diverse tentoonstellingen toe. Hier worden onze dieren geshowd en gekeurd. Wij verkopen onze dieren regelmatig op deze shows. Wij verkopen ook vaak uit huis zowel aan fokkers als aan de gewone mens als knuffeldier. Mocht u verder geïnteresseerd zijn of verder een kijkje bij ons willen nemen dan bent u van harte welkom bij ons in Zoeterwoude.
Piet Bonder, Harold Adriaans en Hendrika Adriaans-Bonder